Книги про Стуса розкупили за лічені хвилини

Українці миттєво відреагували на заборону суду продавати книгу "Справа Василя Стуса", повідомляє 24 канал.

Читайте також Суд заборонив розповсюдження тиражу книги Кіпіані про Стуса

Вантанг Кіпіані у фейсбуці повідомив, що весь тираж його книги розкупити всього за годину.

​Всі склади порожні – прювєт куму Путіна,
– написав автор.

Раніше про те, що книг вже немає в наявності, повідомила також представниця видавництва Vivat Катерина Аврамчук. "Все розкупили за лічені хвилини", – написала вона у фейсбуці.

Однак Кіпіані повідомив і добру новину – новий наклад буде. Автор радить робити замовлення або на сайті видавництва Vivat, або писати у месенджер.

Журналіст також додав, що буде й апеляція на "ганебне рішення судді Заставенко".

Видавництво додруковує книги

Крім того, Аврамчук зазначила, що новий наклад додрукують, доки рішення суду не набуло чинності, тобто приблизно до 2 листопада.

Наразі вже розповсюдили 19 900 книжок. Додатковий тираж становитиме 3 500 примірників. Роздрібна ціна залишиться на рівні 260 гривень.

До теми Справа щодо книги Кіпіані про Стуса: видавництво оскаржить перемогу Медведчука

Справа щодо книги про Василя Стуса: у чому суть

  • Книга Кіпіані вийшла друком ще у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ. У них йдеться про те, як та за що насправді судили українського дисидента.
  • Медведчук був тоді державним захисником українського Стуса. Його звинувачують у порушенні адвокатської етики під час судового процесу. Своєї провини він, звісно ж, не визнає.
  • Ще влітку 2019 року Медведчук заявив, що звертатиметься до суду, аби той заборонив книгу. У ній представник ОПЗЖ знайшов "висловлювання, які не відповідають дійсності". Кіпіані назвав позов тиском на свободу слова.