В чому суть справи

Бондаренко подав судовий позов проти Зеленського. Все тому, що раніше президент назвав його "бандитом". Однак суд визнав звернення міського голови "необґрунтованим". Водночас адвокат Бондаренка Денис Ципін заявив, що на рішення суду подадуть апеляцію, повідомляє "Громадське".

Не буде мера – приїду: Зеленський знову пожартував про голову Черкас "бандита" Бондаренка

Реакція захисту мера Черкас

На жаль, суд першої інстанції пристав на сторону президента. Суддя зазначила, що бандитом у нашій країні можна називати будь-кого, і це не образа, а оцінне судження, особиста думка людини, яку треба поважати,
– підкреслив Ципін.

За словами адвоката, президент і його представники "ховалися на Банковій" та жодного разу не прийшли в суд. Вони, мовляв, стверджували, що Зеленський, хоча й промовляв фрази, де було слово "бандит", але не мав на увазі Бондаренка. В інших висловлюваннях президента була "конструктивна критика".

Тепер Ципін сподівається "переконати суддів, що президент як гарант наших прав і свобод має знати, що честь і гідність громадянина є найвищою соціальною цінністю в державі, це пряма норма нашої Конституції".

Чому Зеленський назвав Бондаренка "бандитом"

  • У травні мер Черкас вирішив достроково пом'якшити карантин в місті.
  • Через це Зеленський та голова МВС Арсен Аваков пригрозили Бондаренку юридичними наслідками.
  • Згодом під час пресконференції президент заявив, що "з такими бандитами не сяде за один стіл". Адже, за словами Зеленського, проти Бондаренка відкрили безліч кримінальних справ.
  • Таке висловлювання образило мера Черкас. Він звернувся до суду і просив стягнути з Зеленського 1 гривню через моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації.
  • Однак суд на позов Бондаренка не пристав, бо слова президента "не містять свідомо неправдивої інформації чи надмірних оцінних суджень".