Адвокат Труханова Олександр Лисак просив суд зняти обвинувачення бо, за його словами, КСУ визнав цю статтю неконституційною. Тому 5 листопада ВАКС закрив справу проти мера Одеси. Про це повідомляє "Суспільне медіа".

Цікаво Хто такий Труханов: скандальні факти про мера Одеси

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не заперечував такому рішенню суду.

Сторона обвинувачення була змушена погодитися з наявністю підстав для закриття провадження, враховуючи рішення КСУ, який скасував статтю про декларування недостовірної інформації,
– сказав прокурор САП Віталій Шкрум.

Крім закриття кримінального провадження, адвокат Труханова також просив покласти судові витрати, а це 35 тисяч гривень, на експертів. Однак суд це клопотання відхилив.

Про що Труханов набрехав у декларації

  • За версією слідства, мер Одеси не вказав у декларації майно та доходи, що належали його дружині.
  • Він також не задекларував квартиру, два паркомісця, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в ряді суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами в банках.
  • Загалом у декларацію 2015 року посадовець не вніс відомості на загальну суму 32,48 мільйона гривень, в декларацію 2016 року – на 18,81 мільйона гривень.
  • У листопаді 2017 року НАБУ почало розслідування щодо недостовірного декларування, а 11 березня 2019 Труханову повідомили про підозру.