Олег Ляшко залишиться на волі на час проведення розслідування. Відповідне рішення Бориспільський районний суд прийняв 19 листопада. Напередодні екснардепу вручили підозру у Бориспільській прокуратурі.

До слова: У Ляшка кинули вазеліном перед засіданням суду: відео​

Суд зобов'язав Ляшка прибувати за вимогою до слідчого прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця проживання, утриматись від спілкування з потерпілим чи свідками особисто чи через інших осіб.

Відразу кілька осіб зголосилось взяти його на поруки – зокрема, Віталій Купрій, Вадим Наливайченко, Вікторія Сюмар, Михайло Волинець.

Правоохоронці відкрили за фактом бійки Ляшка і Геруса кримінальне провадження про погрози та насильство щодо державного діяча. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 7 років.

Лідер "Радикальної партії" вважає справу сфабрикованою та наполягає на відкритті кримінального провадження проти Геруса. Обрання запобіжного заходу Ляшко назвав "спроба тиску".

Чому Ляшко побився з Герусом?

Усе сталося в Залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль". Радикал назвав "слугу народу" зрадником, який працює в інтересах Кремля. Ляшку не сподобалось те, що Верховна Рада дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами. Герус і був автором відповідної поправки до закону.

Сам Герус звинуватив Ляшка у роботі на олігарха Ріната Ахметова, якому не вигідне зменшення вартості електроенергії та скасування схеми "Роттердам +".

Дивіться відео бійки Ляшка із Герусом: