Рішення про пом'якшення запобіжного заходу було схвалене за позовом адвоката 9 квітня, повідомляє Вищий антикорупційний суд.

Цікаво Юрій Гримчак на свободі: коротка біографія

Раніше Юрій Гримчак перебував під цілодобовим домашнім арештом. Тепер ж такий діятиме лише вночі – з 22 години вечора до 6 ранку. Такі обмеження для нього триватимуть до 12 червня 2020 року.

Втім навіть якби ексзаступник міністра хотів кудись вийти у дозволений час, це йому не дозволяє інший "всеукраїнський запобіжний захід" – карантин.

У межах останнього не можна покидати домівки без потреби на це, гуляти у парках чи скверах, а також пересуватися вулицями у кількості більш як двоє людей.

Не виключено, що після таких жорстких обмежень, введених урядом, Юрій Гримчак захоче повернутися до попереднього запобіжного заходу.

Що відомо про справу Гримчака

  • 14 серпня 2019 року Юрія Гримчака разом із помічником поліцейські затримали на хабарі у розмірі 480 тисяч доларів. Загальна сума хабаря повинна була скласти 1,1 мільйона доларів.
  • Колишній заступник міністра пропонував вплинути на рішення суддів та чиновників Мінкультури. Гримчак мав допомогти підприємцю отримати дозвіл на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві.
  • 15 серпня ГПУ оголосила Юрію Гримчаку та його поплічнику підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.
  • 16 серпня суд обрав йому запобіжний захід – ексчиновник мав перебувати в СІЗО 60 днів або ж міг вийти під заставу у 6 мільйонів гривень.
  • 22 жовтня 2019 року ГПУ зняла з Гримчака підозру в шахрайстві і пред'явила йому підозру у зловживанні впливом.
  • 30 січня 2020 року Юрій Гримчак вийшов із Лук'янівського СІЗО Києва під цілодобовий домашній арешт, на якому досі й перебував.