Відповідне рішення щодо Котова, який відомий також підтримкою українських моряків, опубліковане на сайті КС Росії.

Знайте більше: ФСБ Росії призупинила слідство проти українських моряків, – Полозов

У документі зазначено, що у вироку не вказали, чи загрожували дії Котова "конституційно захищеним цінностям" та чи сприяли вони» втраті публічним заходом мирного характеру".

Зі свого боку, адвокати у скарзі до Конституційного суду вказували, що стаття Котова передбачає позбавлення волі тільки в разі, якщо підсудний завдав шкоди або створив загрозу здоров'ю учасників мітингу.

Цікаво, що президент Росії Володимир Путін доручив організувати перевірку кримінального переслідування Котова. Це завдання з’явилося в переліку доручень Путіна за підсумками пресконференції, що відбулася 19 грудня 2019 року.

Хто такий Костянтин Котов

  • 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиночними пікетами проти політичних репресій. З березня по серпень минулого року неодноразово мав інциденти із російськими правоохоронцями.
  • Зокрема, його затримували на акціях на підтримку опозиційних кандидатів в депутати Мосміськдуми.
  • Зокрема, його затримали 10 серпня нібито за те, що він брав участь у неузгодженій ході, тримав у руках плакат і скандував гасла.
  • Котова 5 вересня засудили до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, Котов допомагав затриманим біля Керченської протоки українським морякам і вимагав обміну ув'язненими між Росією та Україною.