Як відомо, Саакашвілі привезли до суду близько 9-ї ранку. Засідання розпочалося о 12:00 і закінчилося близько 20-ї.

Читайте також: Суд над Саакашвілі: відео онлайн-трансляції

Суд залишив без задоволення клопотання прокуратури про обрання запобіжного у вигляді цілодобового домашнього арешту для Міхеїла Саакашвілі. Відповідне рішення на засіданні в понеділок оголосила слідчий суддя Лариса Цокол.

"Клопотання прокурора... про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту стосовно підозрюваного Саакашвілі залишити без задоволення", – оголосила Цокол.

Це рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційній інстанції. Присутні в залі прихильники Саакашвілі зустріли рішення оплесками і схвальними вигуками "Суддя – молодець".

Читайте також: Російська ФСБ може ліквідувати Саакашвілі, – прокурор

Раніше низка депутатів висловила готовність взяти Саакашвілі на поруки. Це, зокрема, Юрій Дерев'янко, Юлія Тимошенко, Віталій Купрій, Дмитро Добродомов, Ігор Луценко, Олександр Опанасенко. Про таку готовність також заявив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня 2017 року. Йому інкримінують ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Як відомо, його підозрюють у змові з олігархом-втікачем, "гаманцем Януковича" Сергієм Курченком, який, за версією ГПУ, фінансував останні акції протесту в Києві, ініційовані колишнім головою Одеської облдержадміністрації.