При цьому суддя залишив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без змін. Про це повідомили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Детально: НАБУ розкрило шокуючу корупційну схему справи Гримчака: всі деталі

Суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту, зменшивши розмір застави з 3123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1 041,
– йдеться в повідомленні.

Тепер сума застави становить майже 2 мільйони гривень замість попередньо визначених шести.

Засідання суду відбувалося у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний перебуває в Чернігівському слідчому ізоляторі.

Зверніть увагу: Хто такий Юрій Гримчак: коротка біографія

Що відомо про справу Гримчака

  • 14 серпня 2019 року детективи НАБУ разом з Генпрокуратурою та СБУ затримали Гримчака та його помічника за підозрою у вимаганні хабаря. Їх затримали на "гарячому" – при отриманні частини суми в розмірі 480 тисяч доларів.
  • Юрій Гримчак запропонував свої послуги для забезпечення погодження проєктної документації представнику приватного підприємства. За ці "послуги" Юрій Гримчак попросив 1 мільйон доларів.
  • Він повинен був звернутися до заступника Генерального прокурора, щоб остання вплинула на голову Касаційного цивільного суду (у складі Верховного Суду), який, у свою чергу, може вплинути на суддів цього ж суду.
  • У НАБУ зазначили, що затримали Гримчака та його колегу за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

гримчак суддя

гримчак хабар суддя
Корупційні схеми у справі Гримчака / Інфографіка НАБУ