Мойсик вважає, що навіть якщо і стався якийсь конфлікт, то необхідно його сторонам зупинитися і шукати шляхи до порозуміння. Про це суддя КСУ сказав у коментарі "РБК-Україна".

Важливо Рада не змогла обрати суддів в Конституційний Суд

Він додав, що судді КСУ можуть з власної ініціативи або за зверненням суспільства роз'яснити своє рішення. Крім того, Мойсик вважає, що законопроєкт Разумкова виглядає як компромісний варіант.

Ситуацію треба пом'якшити. Суспільству треба розповісти, що ніякі тут в КСУ не злочинці сидять. Ці "злочинці", якими нас називають, скасували мовний закон "Колесніченка та Ківалова", скасували закон Януковича про референдум, не дали скасувати люстрацію і так далі. Що ще суспільство може хотіти від цього суду? Цю всю ситуацію зараз просто "розігріли",
– переконаний суддя.

Мойсик додав, що рішення КСУ не говорило про необхідність закривати Єдиного реєстру е-декларацій.

Що відомо про законопроєкт Разумкова

  • Він спрямований на "усунення стану правової невизначеності, що виник через рішення Конституційного Суду.
  • Законопроєкт передбачає відновлення низки пунктів закону "Про запобігання корупції", а також Кримінального кодексу України.
  • Ухвалення цього законопроєкту як закону забезпечить виконання рішення Конституційного Суду України, врегулює роботу Національного агентства із запобігання корупції, створить належні умови для законодавчого забезпечення дотримання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері запобігання корупції.

КСУ скасував е-декларування
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу