Захисники Волкова, який наразі перебуває в СІЗО, вимагали змінити йому запобіжний захист на більш м'який. Однак, в останній момент прокурорам повідомили, що засідання переноситься у зв'язку з раптовою відпусткою головуючої у справі судді Тетяни Росік.

Читайте також: #Зрада: суд виніс рішення щодо екс-чиновника МВС часів Євромайдану

У прес-службі суду цю інформацію підтвердили та додали, що справи перерозподілили на іншого суддю.

Якщо це суду було відомо заздалегідь, то я думаю, що суд мав повідомити про це завчасно, але оскільки справа на перерозподілі сьогодні, то думаю, що і відпустка була сьогоднішнім числом,
– розповів прокурор відділу спеціальних розслідувань ГПУ Володимир Приходько.

Водночас народний депутат України Ігор Луценко припускає, що обвинувачений може повторити історію інших затриманих у справі злочинів проти учасників Революції Гідності. Такі ж побоювання висловили джерела ЗМІ.

"Обвинувачений зі всією ймовірністю може повторити долю всіх своїх 9 "подільників" у цій справі, які на сьогодні є втікачами. Вони в розшуку, знаходяться, скоріше за все, на території Російської Федерації. Є ризик, що так само може статися з Волковим", – заявив Ігор Луценко.

Нагадаємо, що Олега Волкова було затримано у липні 2017 року. Його підозрюють в організації викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. За версією слідства, він координував свої дії ще з одним фігурантом, якого підозрюють в організації викрадення і катування активістів – Олексієм Чеботарьовим. Він та інші підозрювані втекли до Росії ще навесні 2014 року.