Про це прес-центр СБУ повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Військова прокуратура затримала заступницю мера Первомайська на хабарі

Зазначається, що судді-хабарники були з Дніпопетровщини.

Правоохоронці встановили, що голова одного з райсудів Дніпра вирішила "допомогти" підлеглому судді уникнути кримінальної відповідальності за раніше викритим фактом отримання хабара, який розслідує Національне антикорупційне бюро України. Співробітники спецслужби задокументували, що голова райсуду вийшов з "пропозицією вирішити питання" на керівника САП. Назар Холодницький відразу звернувся з відповідною заявою до Генпрокуратури,
– йдеться у повідомленні.

Також в СБУ додали, що співробітники відомства затримали обох суддів у Києві в кабінеті керівника САП під час передачі першої частини хабара у розмірі п’ятдесяти тисяч американських доларів.

"Показово, що одна із суддів, перебуваючи під слідством, вчинила нове кримінальне правопорушення. Адже до неї було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає", – підкреслює прес-центр Служби безпеки.

До слова, обох суддів затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення їм про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Фіскалів викрили на грандіозному хабарі: опублікували фото

Крім того, відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Факт затримання підтвердила і прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган.

За її словами, фігурантами справи є голова Кіровського районного суд Дніпра та його підлеглий суддя.