У рок-пабі "Стіна" жодного вцілілого вікна, розбиті меблі, поламана техніка – це наслідки фанатської бійки голландців у Харкові. Одна з відвідувачок зняла на відео сутичку і виклала запис у соціальні мережі. Аби не постраждати, їй довелося ховатися у підвалі разом з іншими відвідувачами.

"Там не було зв'язку, неможливо було викликати поліцію. Хвилина, як півгодини. В якийсь момент прийшла паніка і ми вирішили заставити себе бочками з пивом", – з жахом розповіла очевидиця сутички.

Читайте також: У суді побили журналістів та розтрощили їхню техніку

У пабі у вечір вівторка святкували день народження харків'яни і відпочивали голландці. Раптом всередину спробувала увірватися група молодиків.

В якийсь момент вони вийшли покурити, потім забігають і за ними прибігає натовп, людей 20. Дівчат почали ховати в службове приміщення, а всі хлопці, зокрема, голландці тримали оборону на вході,
– зазначив співвласник пабу Денис Солодовніков.

Коли хуліганам не вдалося зайти крізь двері, стали бити вікна. Тоді у пабі було півтора десятка гостей і персонал.

"Почали вибивати вікна і закидувати камінням сюди (в приміщення пабу, – ред.), пляшками якимись. Хлопці намагались забарикадуватись, щоб в них не влучило каміння і спробували відігнати від вікон людей. Двері вони одразу встигли заблокувати", – додав Денис Солодовніков.

На виклик приїхали десять патрульних екіпажів. Затримали 52 людини, із них 40 – це голландські вболівальники. У конфлікті постраждав іноземець, його забрала швидка із забиттями. Фанатську бійку кваліфікували, як хуліганство. Втім, як зазначають у поліції, претензій в результаті сутички ні у кого немає. Голландські вболівальники пообіцяли компенсувати завдані збитки.

Харківський матч між "Шахтарем" та "Фейєнордом" у середу відвідають близько 25 тисяч вболівальників. За порядком слідкуватимуть близько двох тисяч правоохоронців.