Про своє рішення сам Святослав Вакарчук оголосив під час свого брифінгу 11 червня, повідомляє 24 канал.

Варто знати Що відомо про Святослава Вакарчука: біографія політика та музиканта

Під час спілкування з журналістами Вакарчук пригадав, як рік тому вирішив іти в політику. Тоді він хотів привести професійних людей у Верховну Раду.

Він також заявив, що в Україні є дуже багато партій "вождистського типу". Втім, за його словами, партія "Голос" – зовсім не така.

Я вважаю свою місію частково виконаною. Ми привели у парламент прекрасну партію. У моїх планах великий освітній проєкт, про який я оголошу пізніше. Нині я зареєстрував заяву про складання мандату депутата,
– заявив Святослав Вакарчук.

Вакарчук заявив, що йде з Верховної Ради: дивіться відео

Водночас він наголосив, що це зовсім не означає, що він іде з великої політики, або ж що партія "Голос" припиняє свою діяльність у Верховній Раді.

Він також звернувся до своїх хейтерів, які "поливають його брудом". "Я це сприймаю нормально, але не чіпайте мою партію. Давайте так: я йду, ви зі своїм лайном йдете за мною, а партія йде вперед", – заявив політик.

У самому кінці свого спілкування з журналістами він звернувся до всіх українців. Він пообіцяв, що де б він не був, робитиме усе для того, аби країна ставала кращою.

Політиків потрібно сприймати не за їхніми словами чи шуму з телеканалів. Політиків потрібно оцінювати за їхніми справами. Я дивлюся на цих хлопців і дівчат (фракцію "Голосу" – 24 канал) і знаю, що за їхніми плечима реально зроблені справи,
– сказав Вакарчук.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук на зустрічі з журналістами / фото Єлизавети Герасимюк (24 канал)

Тепер для того, аби Святослав Вакарчук остаточно склав свої повноваження народного депутата, це рішення має підтримати Верховна Рада впродовж 10 днів. Для цього потрібно більшість голосів депутатів – 226 або більше.

Журналістам "Української правди" вдалося коротко поспілкуватися з Вакарчуком. Він запевнив, що попри таке його рішення напередодні місцевих виборів у партії "все буде добре".

Крім того, він запевнив, що це рішення не пов'язане з подіями довкола імовірної відставки глави МВС Арсена Авакова. Мовляв, він підтримує рішення "Голосу".