Святослава Вакарчука вважають голосом поколінь, його обожнюють усі – від малого до великого. Концертні тури його команди вкотре доводять, що в "Океану Ельзи" немає конкурентів на українській сцені. Проте, такому шаленому успіху передували 23 роки наполегливої праці. У школі Славко вчився добре, а от з поведінкою частенько виникали проблеми.

У старших класах він навіть відмовився вступати в комсомол. Святослав пригадує, як на останній парті розписував піонерський галстук куплетами з пісень невмирущих "Бітлів". Він часто брав участь у КВК і грав у театрі.

Свою першу пісню Славко написав уже в 15 років! А ще через 2 роки у світ вийшла композиція, що згодом стала справжнім хітом. Йдеться про легендарну "Відпусти". Тоді Вакарчук входив у гурт "Клан тиші". Хлопці виступали в барах і ресторанах, але через деякий час група розпалася, а вірним товаришам Вакарчук запропонував заснувати новий гурт "Океан Ельзи".

Читайте також: Міхаель Шумахер – легендарний пілот "Формули-1"

Активно займатись музикою Святослав почав у культурній столиці України – місті Лева. У 1998 році київський продюсер Віталій Клімов запросив групу в столицю. Чотири хлопці жили зовсім небагато – знімали квартиру на Оболоні й отримували скромну платню. Але ніхто не надавав особливого значення цим спартанським умовам життя за мірками рок-зірок. Головне, що у них була можливість записуватися і виступати. Успіх, слава і гроші прийшли до музикантів поступово.

Своїм прикладом Вакарчук доводить, що вчитися треба все життя. У науці Святослав пішов батьковими слідами – закінчив фізичний факультет Львівського Франкового університету. Згодом захистив кандидатську дисертацію й отримав звання кандидата фізико-математичних наук. У 2015 році співак вступив до Єльського університету за програмою розвитку глобального лідерства Yale World Fellows. Він досконало володіє англійською та польською мовами.

Читайте також: Кузьма "Скрябін" – простий хлопець, який став іконою українського року

Хіти лідера "Океанів" стали гімнами двох революцій в Україні. Записана для рекламної кампанії одного газованого напою, пісня стає саундтреком спершу Помаранчевої революції, а пізніше – Революції Гідності. "Вставай, мила моя, вставай! Більшого вимагай!" - заклик, який із перших нот викликає дев’ятий вал емоцій, натхнення, готовності. Зараз безсмертні хіти співають і слухають українські вояки на лінії фронту.

Емоційні заклики рок-музиканта переймають усіх, кому не байдужа доля країни. Фундаментальна річ, яка щоранку підіймає з ліжка улюбленця мільйонів, – бажання пізнавати нове. Саме пізнання і внутрішня свобода є найбільшими цінностями Святослава Вакарчука, завдяки яким він не перестає дивувати й надихати мільйони.