Про це в ефірі Телеканалу новин "24" розповів керівник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

Я хотів би щоб ми так боляче не реагували на приїзд чи від’їзд високо посадовців. Приїхав він один раз – ще раз приїде. Так сталося, що він приїхав і зразу ж іншою стороною виїхав з України в Білорусь, звідти – в Москву, а звідти – знову в Ізраїль,
— зазначив Вовк.

Він додав, що Табачник покинув Україну через день після приїзду. Розшукових заходів щодо нього не було, адже він не перебуває в розшуку. Вовк запевнив, що приліт екс-чиновника "контролювався".

"У нас є кілька кримінальних проваджень, в яких досліджуються обставини діяльності Міністерства науки, яке очолював у свій час Дмитро Табачник”, — наголосив представник СБУ.

Він зазначив, що ГПУ орієнтується, "коли і що пред’явити Табачнику, коли є достатньо доказів, щоб це не було проста формальність, а щоб це була серйозна робота по пред’явленню підозри і по розслідуванню до кінця, аж до судового розгляду".

"Я не готовий вам сказати, на якій стадії в Генеральній прокуратурі перебуває кримінальне провадження щодо високо посадовців, в тому числі і Дмитра Табачника", — сказав Вовк.

Нагадаємо, 28 лютого, рейсом "Тель-Авів — Київ" в Україну прибув очільник міністерства освіти і науки часів Віктора Януковича Дмитро Табачник.