Також у випуску "Техніка війни" на 24 каналі:

Стандарти НАТО поділяють на адміністративні, оперативні та матеріально-технічні. Оперативні стандарти – це правила, процедури, методи управління військами та взаємосумісності підрозділів. Адміністративні визначають термінологію, документообіг, керування фінансами і кадрами. Ці 2 категорії стандартів є дуже важливими для вступу країни до Північно-Атлантичного альянсу.

Головні новини України

Україна і Туреччина підписали низку угод про співробітництво у військовій та оборонній сферах після зустрічі президентів та міністрів у Стамбулі. Президент України Володимир Зеленський вручив президенту Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану орден князя Ярослава Мудрого I ступеня.

У День захисника України, 14 жовтня, у вітчизняних силових структурах з'явилися перші бригадні генерали. Президент своїм указом присвоїв ці звання 6 полковникам Збройних Сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Служби безпеки.

Львівський державний авіаційно-ремонтний завод передав Повітряним Силам модернізований винищувач МіГ-29МУ1. Фахівці заводу виконали капітальний ремонт та подовжили ресурсні показники літака.

12 жовтня Національний банк України ввів у обіг пам'ятну монету "Передова". Її присвятили військовим, які боронять незалежність України на Донбасі, та медикам, які ведуть війну із COVID-19.

Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки тестує сучасний мобільний пункт управління на базі КрАЗ.

У підрозділи Львівського загону Держприкордонслужби прибули мобільні тепловізійні комплекси із 72-годинною автономністю та спеціалізовані автомобілі Torsus Praetorian.

Українські дизайнери показали концепт легкого повнопривідного тактичного автомобіля для сил спецпризначення. Він має конструкцію із 3 з'єднаних рам.

Головні новини світу

В Нагірному Карабаху підконтрольні Вірменії збройні формування використовують форму з українським патерном ММ14. Відшивають камуфляж за місцевим кроєм у цехах в зоні бойових дій.

Росія вийшла з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією щодо розслідування обставин авіакатастрофи літака рейсу MH-17 над Донбасом.

Німецький уряд відкликав замовлення на 120 тисяч гвинтівок Haenel MK556. Міноборони ФРН 9 жовтня повідомило про скасування відповідної угоди.

AM General показала нову версію легендарного тактичного автомобіля Humvee із захистом рівня Мрап. Одним із цікавих рішень стали LED дисплеї для пасажирів на задніх сидіннях замість уразливих вікон.

Армія США отримала перший багатоцільовий вертоліт у модифікації UH-60V Black Hawk. Наразі він дислокується на базі у Техасі.

У Китаї показали пускову установку дронів-камікадзе на базі броньованого автомобіля Dongfeng Warrior. Захищений відсік піднімається перед застосуванням і здатний випустити 48 баражувальних безпілотників.

У Стамбулі на верфі Анадолу спустили на воду перший навчальний корабель QTS 91 Al-Doha для ВМС Катару. На ньому мають проходити практику курсанти Морської академії Мохаммеда бен Ганема.

Японія спустила на воду перший дизель-електричний підводний човен нового покоління JS Taigei для місцевих ВМС.