В зубному нальоті живуть мільйони бактерій, які продукують небезпечні для організму токсини. У великій кількості вони здатні проникати в тканини ясен та викликати запалення, що в підсумку може призвести до втрати зубів. Хвороби ясен можуть спричинити розвиток таких хронічних захворювань, як діабет, синдром Альцгеймера, пневмонія, проблем з серцево-судинною та репродуктивною системами.

Стоматологи стверджують, що проблеми з зубами докучають сьогодні практично кожному українцю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у 95% випадках це наслідок неналежного догляду за зубами та невідповідного способу життя.

Якщо ми 12 годин не чистили зуби, у нас починають утворюватися камені – будиночок бактерій, який сприяє їхньому існуванню. Сама людина вже такий камінь очистити не зможе. Тільки стоматолог. Тому дуже важливо чистити зуби регулярно,
– зауважила терапевт-парадонтолог медичного центру Este-Line Ольга Сергієнко.

Такий простий засіб гігієни, як зубна щітка, відомий з сивої давнини. Її прообраз існував ще в Стародавньому Єгипті. Нині до послуг споживача щітки на будь-який смак. Усі вони тією чи іншою мірою видаляють наліт, запобігають утворенню каменю та відбілюють зуби. І, що не менш важливо, дбають про здоров'я ясен. Та найефективнішими, що підтверджено дослідженнями, є електричні щітки.

Серед останніх новинок на ринку – електричні щітки Sonicare від Philips. Їхня унікальна звукова технологія здійснює до 31 тисячі рухів на хвилину і створює динамічний потік рідини, що проникає у важкодоступні місця та вздовж лінії ясен, а також ніжно масажує ясна.



Є два дуже важливих фактори в цій щітці. Перший – це амплітуда, а другий – динамічні коливання. Їх поєднання створює іригаційний потік, який вимиває ті часточки їжі, які дуже важко вичистити звичайною щіткою,
– наголосив лікар-стоматолог медичного центру "Берегиня" Євген Дружинін.

З моделлю Diamon Clean результат буде помітним уже за два тижні: зуби стануть природньо білішими, а ясна – здоровішими. Ця щітка має п'ять режимів роботи та видаляє до 10 разів більше нальоту, ніж звичайна. Вбудований таймер допоможе прослідкувати, аби процедура чищення тривала не менше двох хвилин, як рекомендують стоматологи. До того ж кожні 30 секунд він сигналізуватиме, що необхідно перейти до іншої частини ротової порожнини. Відмінну якість роботи щітки відзначають і користувачі.

Ще одна родзинка Sonicare – подвійна система зарядки. Щітка може заряджатися методом індукції у стакані, розміщеному на базі живлення, або ж від мережевого адаптера чи USB порту. З такими можливостями Sonicare не просто засіб гігієни. Це своєрідний iPhone серед зубних щіток.

Є у лінійці й зубні щітки розроблені для дітей. Ваше чадо обов’язково оцінить незвичний та яскравий дизайн. Щітка за допомогою Bluetooth конектиться до смартфона чи планшета і в спеціальному додатку разом з персонажем Блищиком бореться з нальотом. Ручка щітки створена з урахуванням усіх особливостей дитячої долоні, а режим чищення спеціально пристосований під потреби малюків. Ця модель в ігровій формі привчить дитину змалку правильно чистити зуби. 98% опитаних батьків підтвердили, що з цією щіткою діти чистять зуби довше та ретельніше.



Відчуйте різницю з Philips Sonicare і пам’ятайте, що здоров’я людини неможливе без здорової усмішки.