Оновлений пошуковик Google

Компанія Google оновила алгоритм свого пошуковика. Інтернет-гігант, який днями відсвяткував 15-ту річницю, перейшов на нову систему пошуку - Hummingbird або "Колібрі".

За словами розробників, новий алгоритм аналізує запит повністю, а не за окремими словами, як попередник. А загалом система тепер повинна давати пряму відповідь на запитання.

До того ж тепер на перших місцях у пошуковику розташуються не посилання на сторінки з інформацією, а стиснутий набір корисних фактів.

На думку Google, це дозволить зробити пошуковик більше релевантним, адже часто користувачам потрібна лише базова відповідь, а не розгорнутий текст з купою другорядної інформації.

Регіональна прив'язка Samsung

Samsung розпочала регіональну прив'язку смартфонів. Нові мобільні пристрої компанії можна активувати із SIM-картами операторів лише того регіону, для якого вони призначені.

Іншими словами, якщо смартфон випустили для українського ринку, то він не працюватиме із SIM-картами європейських операторів, поки його не активують в Україні.

У Samsung таке нововведення пояснюють боротьбою зі "сірими смартфонами". І заспокоюють: активований в Україні пристрій, нормально функціонуватиме в інших країнах у рамках роумінгу або ж із SIM-картою локального оператора. Щоправда, не більше 90-та днів.

Відзначимо, спеціальне блокування отримали Galaxy Note 2, Note 3, Galaxy S3, S4 та Galaxy S4 Mini, випущені після 1-го серпня. Втім, незабаром до цього переліку можуть увійти й інші пристрої, зокрема телевізори.

Eurogamer Expo 2013

У Лондоні відбулась виставка відеоігор та розважальних технологій Eurogamer Expo 2013.

Серед найцікавіших новинок - ігрові 3D-окуляри нового покоління Oculus Rift. Вони оснащені 7-дюймовим екраном з кутом огляду 110 градусів. Щоб побачити більше, потрібно повернути голову - все, як у реальності.

Щодо відеоігор, то на виставці представили близько 70 новинок. Зокрема, Assassin's Creed 4 Black Flag, FIFA 14, Battlefield 4 та Batman Arkham Origins.

Також на Eurogamer компанії Sony та Microsoft показали свої нові консолі - PlayStation 4 та Xbox One, продажі яких стартують вже у листопаді.