На питання видання "Детектор медіа", чи телеканал "Прямий" належить Президентові Порошенку, ведуча відповіла: "Та ви й самі можете здогадатися! Всі телеканали належать представникам влади. А навіть, якщо і належить Порошенку, ну то й що?"

Як там написано в одному творі: "Мовчіть, принцесо! Ви так невинні, що можете сказати страшні речі". Бо якщо справжній власник "Прямого" – Президент Порошенко, або його найближче оточення, то це значить, як мінімум, три важливі речі. Перше: нинішній Президент та його друзі порушують закон про прозорість медіавласності, який передбачає розкриття імен справжніх власників каналів. Ми і раніше підозрювали, що нинішній власник – екс-регіонал Макеєнко – просто звичайна підставна особа, яка погодилася собою прикрити справжніх господарів каналу.

Читайте також: Як "судді Майдану" продовжують служити на вигоду владі

В Макеєнка, банально, немає стільки грошей на таку дорогу забавку як цей телеканал. Підозри щодо фіктивності власності Макеєнка не доведені –напівдоведені. Але з кожним днем, я думаю, ми будемо отримувати все більше свідчень того, що власниками "Прямого" є зовсім інші фігури. І тут постає друге питання: а за чий кошт цей бенкет? Якщо у Макеєнка грошей на канал немає, то звідки вони? Навряд чи оточення Президента вкладає в "Прямий" прибуток із продажу цукерок "Рошен".

Інакше це, як мінімум, відображалося у звітності самої кондитерської корпорації. То ж, напевне, ці гроші виймаються із масштабних корупційних схем, наприклад: "Центренерго", "Роттердам +", "Одеський припортовий". Про Укроборонпром і думати не хочеться. А відтак, всю цю карусель пропаганди влади на "Прямому" ми оплачуємо із власних кишень.

І попри цей гіркий висновок, ми наштовхуємося на ще один. Ще гірший. Телеканал "Прямий" раніше називався "Тоніс", і належав сину екс-президента Януковича – Олександру. І канал чомусь не був вилучений Генпрокуратурою у власність держави в межах спецконфіскації. Як і вуглезбагачувальні фабрики "Сім'ї" Януковича. І як газові родовища "Сім'ї" Януковича.

Читайте також: Кругова порука в українських судах, або Як одні корупціонери беруть на поруки інших

Все це добро: і канал, і фабрики, і родовища, тепер остаточно у руках людей дуже близьких до нинішнього Президента – Порошенка. Про що ми вже раніше розповідали. І ми можемо тільки здогадуватись чим розплачувалася влада нинішня за ці смачні активи з владою колишньою. Ну, напевне, не грошима.

Бо, наприклад, мій колега Олекса Шалайський помітив, що в корупційних справах Генпрокуратура досі не висунула жодної підозри Януковичам. Саме в справах про заволодіння майном та грошима. Там є Курченко, Арбузов, Азаров. А от Януковичів немає. На Януковича є хіба що справа про державну зраду, яку адвокати екс-президента не без успіху в суді намагаються розвалити.

Читайте також: Як чиновники дурять патріотів і ветеранів

То ж в чергову річницю подій на Майдані нумо ще раз послухаємо, як нам нинішня влада розкаже про злочинний режим Януковича. І як вона цей режим нещадно карає, позбавляючи його смачних активів та ресурсів.