Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті мовника.

Читайте також: Якщо Димінський не повернеться до України, його оголосять у міжнародний розшук, – Геращенко

За словами керівництва телеканалу, нещодавно до його власника, відомого бізнесмена Петра Димінського, звернулися від імені Адміністрації Президента України народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій з дружиною Катериною, які просили "віддати телеканал в управління на 3 роки".

Зазначається, що спілкування з олігархом відбулося на фоні гучної справи з його участю щодо смертельної ДТП під Львовом.

"Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП", – наголошують журналісти.

Крім того, на телеканалі запевнили, що "ці події жодним чином не повпливають на позицію журналістів і редакційну політику телеканалу".

"Ми неодмінно звертатимемося за підтримкою та захистом до міжнародних інституцій, які стоять на сторожі свободи слова", – зауважили генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Нагадаємо, 18 серпня поблизу села Ямельня на Львівщині Mercedes, що належить львівському бізнесменові Петру Димінському, в’їхав у легковик, за кермом якого була 31-річна жінка. Вона померла на місці.

Вину за скоєння ДТП на себе взяв охоронець бізнесмена Андрій Борщ, якого затримали правоохоронці. Сам Димінський терміново виїхав за кордон.

12 грудня суд задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання бізнесмена.