Про це керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін заявив на офіційному відкритті обласного центру телемедицини, створеного на базі Запорізької обласної клінічної лікарні.

"Коронавірус не залишив нам вибору і часу на роздуми! Тому, ми оперативно на всіх фронтах чинимо опір хворобі, що кожен день забирає життя! І телемедицина – один із інструментів. З того, що я сьогодні побачив, немає сумнівів, нам це вдалося! Це означає, що кожен хворий з самого віддаленого села області зможе швидко отримати професійну консультацію за місцем проживання! А лікарі зможуть безконтактно допомогти більшій кількості хворих. Такі методи рятують життя! За 39 днів ми створили телемедичний центр і стали другою областю в України, що застосовує сучасні технології в сфері охорони здоров’я", – наголосив Віталій Боговін.

На сьогоднішній день до телемедичної мережі Запорізької області на "первинці" підключено 33 заклади із 47 запланованих. Що стосується "вторинки", то тут, в першу чергу, були підключені опорні заклади охорони здоров’я, а саме – 20 закладів із 24 запланованих. Також у мережу ввійшли усі ключові установи третинного рівня, а це 6 із 10 запланованих.

Голова ОДА повідомив, що телемедицина відкриває дуже великі нові можливості для сфери медицини в цілому. "Під час консультацій лікарі зможуть пересилати у захищеному електронному вигляді інформацію про пацієнта, включаючи дані обстежень: дані електрокардіографії, УЗД, рентгенодіагностики, МРТ, що забезпечує ефективну комунікацію сімейного лікаря (терапевта, педіатра) з вузькопрофільним спеціалістом", – підкреслив Віталій Боговін.