Фрейтас помер напередодні 20 листопада, коли у країні відзначають День пам'яті про права темношкірих, повідомляє The Guardian.

Раніше Заворушення у Луїсвіллі, США: 127 затриманих, побиті автомобілі, розграбовані магазини – відео

Як трапилася трагедія

Інцидент трапився у супермаркеті мережі Carrefour в місті Порту-Алеґрі. Все сталося після того, як працівниця магазину поскаржилася охоронцям на Фрейтеса. Вони вивели чоловіка з приміщення та жорстоко побили.

У Бразилії до смерті побили темношкірого чоловіка
​Жоау Фрейтаса побили охоронці супермаркету Carrefour / Фото з соцмереж

На кадрах, які з'явилися згодом у мережі, видно, як Фрейтаса вдарили кулаком по обличчю. Інші відео показували, як темношкірий чоловік став на коліна. Він отриманих травм він помер на місці.

Масові протести у відповідь

Через смерть Жоау Фрейтаса десятки людей протестують на вулицях країни. Зокрема, 20 листопада вони вийшли на протест у столиці Бразилії – вимагали бойкотувати роботу супермаркетів Carrefour.

Протести через смерть темношкірого у Бразилії
Протести через смерть темношкірого у Бразилії/ Фото AP

Протести через смерть темношкірого у Бразилії
Обурені люди влаштували погроми у супермаркетах Carrefour / AP

У Сан-Паулу демонстранти розбили переднє вікно автомобіля Carrefour, розкидали товари з полиць по всій підлозі магазину та навіть влаштували пожежу.

Протести у Бразилії через побиття темношкірого: дивіться відео UOL

Як відреагували у Carrefour

Керівництво Carrefour оприлюднило заяву, у якій засудило жорстоку смерть Фрейтаса. У компанії запевнили, що розірвуть контракт із охоронною компанією та звільнять начальника магазину.

Крім цього, торгова мережа закриє супермаркет у місті Порту-Алеґрі, У Carrefour пояснили, що зроблять це, аби проявити повагу до загиблого.