Жодних доказів того, що терористів було 2 або більше, наразі немає. Про це глава австрійського МВС Карл Нехаммер заявив в ефірі телеканалу ORF.

Зверніть увагу Двох підозрюваних у причетності до віденського теракту затримали аж у Швейцарії

У цей час немає конкретних вказівок на те, що був другий злочинець,
– повідомив Нехаммер.

Поліція Австрії вже затримала через теракт у Відні 16 людей. Їх усіх підозрюють у спілкуванні з терористом Куйтімом Фейзулайлом.

Що раніше казали про кількість нападників

Нехаммер неодноразово заявляв, що нападників було декілька. Глава МВС Австрії зазначав, що терористи – мобільні, тому їх розшукують не лише на території Відня, але й по усій країні.

Ми об'єднали кілька підрозділів для пошуку передбачуваних терористів. Я не обмежую (операцію – 24 канал) лише територією Відня, тому що зловмисники – мобільні,
– наголошував Нехаммер.

Що відомо про віденського терориста

  • 2 листопада у центрі Відня чоловік албанського походження Куйтім Фейзулай відкрив вогонь по перехожих. Внаслідок цього загинули 5 людей.
  • Фейзулаю було 20 років. Він народився і виріс у Відні, однак мав албанські корені. Окрім австрійського громадянства мав також громадянство Північної Македонії.
  • Фейзулая застрелили 2 листопада австрійські поліцейські.
  • Як повідомляють ЗМІ, незадовго до теракту Куйтім присягнув на вірність лідеру "Ісламської держави" Абу Ібрагіму аль-Хашимі аль-Кураіші.