Трагедія в Нью-Йорку у святковий вечір Хелловіну, яка, до того ж, відбулася на тлі перших арештів спецпрокурора Роберта Мюллера у справі втручання Росії у вибори в США минулої осені, роблять політичну картину у США ще більш хаотичною, пише для Corriere della Sera Массімо Гаджи.

Читайте також: Теракт в Нью-Йорку: 8 загиблих, терорист з Узбекистану, відео затримання, підозра на ІДІЛ

Матеріалізується найжахливіший сценарій: країна, яка скочується до перспектив інституційної кризи у той час, як множаться внутрішні і зовнішні загрози тероризм, Росія, північнокорейські ядерні ракети,
зазначає італійське видання.

Арешт екс-глави штабу Трампа Пола Манафорта та його бізнес-партнера Ріка Ґейтса, а також зізнання колишнього радника президента Штатів Джорджа Пападопулоса у дачі неправдивих свідчень ФБР ставлять під удар і без того хитке становище лідера Білого дому.

Після активізації російського розслідування Робертом Мюллером питання про імпічмент Дональда Трампа знову стає актуальним, зауважує автор статті.

"Найгірше в нинішній ситуації для Америки, що можливий імпічмент результат, якого прагнуть демократи, став би тріумфом для російських змовників та їхнього способу маніпулювати інформацією в інформаційному просторі. Вони примкнули до Трампа не з любові до нього, але щоб загнати в хаос країну, яка є їхнім історичним суперником", – констатує журналіст.

Читайте також: Чи стане Дональд Трамп першим президентом США, якому оголосять імпічмент

Однак відсторонення Трампа є маловірогідним, оскільки для цього існує занадто багато перешкод, йдеться у публікації. Поки що немає неспростовних доказів прямої відповідальності Трампа щодо змови з Росією.

Хоча у президента Америки є повноваження для того, щоб відсторонити Роберта Мюллера від розслідування, якщо йому здасться, що воно виходить за окреслені межі, наголошує італійський кореспондент.

Можливо, ми вже на цьому етапі, оскільки президент назвав діяльність прокурора "полюванням на відьом", проте реакція Конгресу та політичного істеблішменту буде дуже жорсткою, а серед республіканців можливий розкол. Ключовим моментом може стати продаж американського урану в Росію, зазначений Трампом як доказ того, що зрадницею була Клінтон, а не він,
– прогнозує Гаджи.

Читайте також: Трамп і корупція: про причини і наслідки затримання соратника президента США