Про це він розповів у коментарі інформаційній агенції "РИА Новости".

Читайте також: Українська сторона у Мінську звинуватила терористів Донбасу у шантажі

"Обговорили телефоном з Володимиром Путіним обмін полоненими та інші питання. У питанні про обмін полоненими я погоджуюся з позицією президента Росії – ми повинні керуватися тут принципами людяності. Обмін полоненими не має залишатися питанням війни та торгівлі", – наголосив ватажок так званої "ДНР".

За його словами, дуже важливою є наявність моральних принципів у ситуації, що склалася на Донбасі.

"Ще в 2014 році ми розуміли, що в громадянській війні переможе не той, хто виявиться сильнішим на полі бою, а той, хто буде керуватися моральними принципами, хто збереже людську подобу", – переконує терорист.

Водночас Захарченко підкреслив, що погодився з ініціативою Путіна, оскільки вона не суперечить принципам так званої "ДНР".

Нагадаємо, 15 листопада президент Росії Володимир Путін і лідер руху "Український вибір" та кум російського лідера Віктор Медведчук обговорили ситуацію в Україні. Зокрема, український політик звернувся до господаря Кремля з проханням вплинути на ватажків "ЛДНР" щодо пропозиції про обмін полоненими. У відповідь на це Путін дав згоду.

Згодом з'явилася інформація, що Путін телефоном поговорив з ватажками "ЛДНР" Ігором Плотницьким і Олександром Захарченком щодо цього питання.