Про терористичну війну та загрози Лукашенко заговорив під час Всебілоруського народного зібрання. На дійство він запізнився, бо "довелося обговорювати важливі питання" щодо ситуації в країні. Слова Лукашенка цитує БЕЛТА.

До теми КДБ розглядає дії на протестах у Білорусі як тероризм

"Пам'ятаєте мою заяву, коли я сказав, що ми повинні працювати акуратно, не дивлячись на те, що гострий період, протестуни ці бовтаються вулицями… Зараз ми констатували факт, що та маса, яка залишилась (протестувальників на вулицях – 24 канал), радикалізувалася . Ми чітко бачимо організаторів і тих, хто втілює ці ідеї. Останні кілька днів свідчать про те, що за багатьма напрямками вони перейшли червону межу", – сказав самопроголошений президент.

Дії страйкарів Лукашенко прирівняв до дій "організованих злочинних груп з ознаками тероризму".

Ми починаємо стикатися з терористичними погрозами,
– наголосив він.

Лукашенко додав, що "влада чогось варта тоді, коли вміє захищати себе і свій народ".

Окрім того, у всіх білоруських бідах Лукашенко продовжив звинувачувати західних сусідів. Він зазначив, що ультиматуми в його бік звучали з Литви та Польщі.

"Через ці заклики з Польщі та Литви про ультиматуми і страйки нікого не треба вмовляти. Зараз такий момент, коли кожен повинен вибирати в своєму житті ту дорогу, по якій він буде рухатися. Нехай визначаються, де вони хочуть жити та як вони хочуть жити", – сказав Лукашенко.

Він також додав, що "організатори протестів" у Білорусі "за методичкою кольорових революцій" вже пройшли 7 – 8 етапів.

Залишилося зовсім небагато. Наступний етап – радикалізація. Вона відбувається. Проти нас розгорнули вже не інформаційну, а терористичну війну за окремими напрямами. Ми це повинні припинити,
– заявив Лукашенко.

Білорусь охопили страйки: коротко про головне

  • 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Лукашенка оголосили переможцем з 80,1% голосів виборців. Країну після цього миттєво охопили масштабні акції протесту, жорстоко придушувані силовиками.
  • Лідерка опозиції Світлана Тихановська дала Олександру Лукашенкові час до 25 жовтня, аби мирно піти з посади.
  • На ультиматум Лукашенко не відреагував, тож 26 жовтня у Білорусі почався загальнонаціональний страйк.