За даними видання, модератори соцмережі користуються таємними вказівками.

Автори зазначають, що дослідили приблизно сотню документів, які дають "безпрецедентне розуміння" схеми, за якою Facebook модерує дописи, пов'язані з такими проблемними темами як вбивства і самогубства, расизм, тероризм і порнографія.

За інформацією The Guardian, співробітники соціальної мережі перевантажені роботою, і часто у них є "всього 10 секунд", щоб прийняти рішення, а багато хто з модераторів відчувають заклопотаність у зв'язку з непослідовністю й специфічним характером» деяких правил, що стосуються, наприклад, матеріалів сексуального характеру.

Читайте також: Жити треба дружно: суд зобов’язав Facebook видаляти пости з "мовою ворожнечі"

У документах також йдеться, що пости на кшталт "Хто-небудь, пристрельте Трампа" повинні бути видалені, оскільки містять конкретну загрозу главі держави. А допис зі змістом "Відвали і здохни", цензурований не буде, бо загроза в ньому "не заслуговує довіри".

Згідно з документами, модератори не завжди повинні видаляти відео насильницьких смертей, оскільки такі матеріали можуть допомогти в "розумінні таких проблем як психічні захворювання".

Не обов’язково видаляти й фотографії фізичного насильства несексуального характеру або знущань над дітьми, якщо у них не присутній "садистський елемент". На думку розробників Facebook, поширювати фото знущань над тваринами також є нормальним.

Водночас, як йдеться у документах Facebook дозволить транслювати спроби користувачів завдавати собі шкоди, оскільки керівництво соцмережі не хоче "обмежувати або карати людей в стані стресу".

Читайте також: Після звістки про заборону "ВКонтакте" нечуваного успіху зазнали Facebook і Google+

Нагадаємо, раніше у Facebook повідомили, що наймуть ще додатково три тисячі працівників для відстежування онлайн-вбивств.