Тихановська не візьме участі у наступних виборах

Раніше цього ж дня, 21 серпня, під час пресконференції Світлана Тихановська на запитання про участь у перевиборах не дала конкретної відповіді. Вона лише наголосила, що головне – домогтися повторного голосування. Однак згодом телеканал "Белсат" оприлюднив у ютубі ексклюзивне інтерв'ю з Тихановською.

​До теми Тихановська просить суд визнати вибори у Білорусі недійсними

На аналогічне запитання про участь у ймовірних перевиборах глави держави Білорусь Тихановська відповіла так:

  • "Я не планую сама". І додала, що політики їй було "більш ніж достатньо".

Тихановська також заявила, що у розв'язання кризи в Білорусі не повинні втручатися іноземні держави. Білоруси повинні, мовляв, самостійно в усьому розібратися та на переговорах із владою домогтися проведення "нових чесних і прозорих виборів".

Цікаво, що Тихановська на початку розмови з журналістом намагалася відповідати на запитання білоруською мовою, однак невдовзі зауважила, що їй це важко вдається, та надалі говорила російською. Ведучий, утім, до завершення інтерв'ю питання ставив білоруською.

Інтерв'ю Тихановської телеканалу "Белсат": відео

Що відбувається у Білорусі: коротко

  • У Білорусі вже десять діб тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента (відбулися 9 серпня), переможцем у яких оголосили Олександра Лукашенка (обіймає цей пост з 1994).
  • Під час протестів 7 тисяч людей затримали, сотні постраждали, є й загиблі (ООН заявила про чотирьох). Тихановська ж перебуває у Литві разом із дітьми, а її чоловік – під арештом у Білорусі.