Тобто, якщо Олександр Лукашенко виконає вимоги білоруських протестувальників і в країні відбудуться нові президентські вибори, серед кандидатів Тихановської не буде. Наразі її головна мета – скасування сфальсифікованих результатів голосування на виборах 9 серпня цього року і проведення нових чесних, вільних, прозорих виборів. Про це Тихановська розповіла в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Дивіться також Марш сусідів і колони військової техніки: що відбувається у Білорусі 29 листопада – фото, відео

Окрім того, Тихановська повідомила, що не є членом Координаційної ради білоруської опозиції. Наразі у складі цієї організації діють 5 тисяч осіб, і вона не має одного лідера. У ній є президія, кожен член якої є лідером.

"Координаційна рада дієздатна. Бо поки люди перебували в Білорусі, було створено багато робочих груп, які виконують різну роботу щодо координації дворових рухів, координації медиків і так далі. Люди об’єднуються. І, звісно, курується діяльність ради з-за кордону, на жаль. Але люди дуже хочуть повернутися в Білорусь. І роблять усе можливе, щоб це швидше відбулося. Ніхто не розпався, жодного розколу немає", – розповіла політикиня.

Наразі всі члени президії Координаційної ради або перебувають під вартою, або вимушені були залишити Білорусь.

Зауважимо, що в Білорусі та Росії Світлана Тихановська перебуває у розшуку.

Більше про протести у Білорусі, ситуацію у країні та заяви політиків – за посиланням.