Таку думку виданню "Апостроф" висловив нардеп України, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

29 вересня ФСБ Росії повідомила про затримання в Криму двох громадян країни, яких підозрюють у шпигунстві на користь України. Серед них опинився і військовий Дмитро Долгополов.

"Цілком допускаю, що це російські ігри. Якщо говорити про роботу українських спецслужб, то, по-перше, зрозуміло, що люди, які служили в Збройних силах, в першу чергу потрапляють під контррозвідувальні заходи. Тобто, було б не дуже розумно вербувати людей з цієї когорти", – висловив переконання Тимчук.

Він також зазначив, що не вірить у те, що навесні 2014 року українській спецслужби розробляли "такий план, щоб хтось прикидався колабораціоністом, переходив на сторону росіян, аби потім працювати на Україну. Тоді це було занадто несподівано, щоб проводити такі операції".

Читайте також: Затриманий силами ФСБ у Криму військовий-"шпигун" виявився зрадником України

Окрім того, Тимчук ззвернув увагу на те, що ФСБ проводила в Криму дуже потужні контррозвідувальні заходи. Тож підсилати шпигунів з числа колишніх військовослужбовців було б не дуже розумним і навіть неможливим сценарієм для українських спецслужб.

"Відповідно, напрошується версія, що їх використовують російські спецслужби абсолютно в інших іграх. Ми бачимо, що російські спецслужби час від часу ловлять українських "диверсантів". А головне завдання всього цього – показати, що Україна нібито веде проти Росії серйозну диверсійну діяльність, з моментами на проведення терактів. Тут загальна мета – дискредитація України в очах міжнародної спільноти. Жодних інших цілей я не бачу", – наголосив керівник "Інформаційного спротиву".