Таку думку в ефірі 24 каналу у програмі "Є питання" висловив учасник Тристоронньої контактної групи Сергій Гармаш.

До теми Тищенко займатиметься питаннями Донбасу: найгучніші скандали з депутатом

Чи матиме він стосунок до ТКГ?

Він наголосив, що присутності Тищенка в Тристоронній контактній групі точно не обговорювалося. І не всі навіть розуміють, куди саме він увійшов.

Чесно кажучи, судячи з того, що говорив Тищенко, я не впевнений, що він сам зрозумів, куди увійшов,
– вважає Гармаш.

Сам Тищенко також не говорив, що він увійде в якусь групу по перезавантаженню ТКГ. Такої групи не існує, ствердив Гармаш. Однак є міжфракційна неформальна робоча група "Шлях додому".

Чим займатиметься Тищенко?

"Дійсно, створена робоча парламентська група щодо напрацювання законопроєктів. Тобто для того, щоб нам обговорювати якісь акти, прописані в Мінських угодах. Це законопроєкт про амністію, особливості органів міського самоврядування, режиму міського самоврядування, модальність виборів. Потрібно, аби було що обговорювати", – наголосив Гармаш.

І підсумував: такі законопроєкти повинна напрацьовувати ця група. Вони мають стати основою для обговорення, потім їх може ухвалювати або не ухвалювати Рада, це вже як вирішать депутати.

Про яку саме групу йдеться

  • Раніше Тищенко у фейсбуці написав, що взяв участь у парламентській групі щодо законодавчих змін з питань Донбасу.
  • За його словами, тут працюють як професіонали, так і відверто слабкі представники, що прагнуть до роз'єднання українців з обох боків конфлікту.
  • Водночас він зауважив, що насправді "немає тієї сторони", а передусім є українці, яких розділила війна на Донбасі.
  • Тому "спільне завдання влади – об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну та робити все можливе, щоб якомога швидше настав мир".