Такі заклади, враховуючи обмеження помаранчевої зони, знову зможуть працювати у прибутковий для них час та сезон. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав міністр культури Олександр Ткаченко.

Цікаво Ймовірний локдаун: чи закриють міжміське та міжнародне сполучення

Ткаченко підкреслив, що відтепер впродовж вихідних українці знову можуть робити те, за чим вже встигли скучити. Зокрема, він запропонував відвідати театри, кінотеатри, музеї та концерти, або ж просто зустрітися з друзями у ресторані.

Зробіть паузу у доставках додому, відмовтесь від спокуси залишиться під теплою ковдрою. Одягайте маски, беріть антисептики та вперед назустріч цікавим вихідним. Сплануйте їх прямо зараз,
– закликав Ткаченко.

Й запевнив, що відвідувати заклади культури – безпечно, адже вони дотримуються усіх карантинних обмежень. "Не гаймо часу. Підтримаймо сферу придбаним квитком, абонементом чи кавою", – підсумував він.

Карантин вихідного дня скасували: що тепер

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що ситуація з COVID-19 у лікарнях стабілізувалася. Тож тепер в Україні діятимуть обмеження помаранчевої зони – як у будні, так і у вихідні.

За його словами, уряд напрацьовує збалансоване рішення щодо посилення карантину. Шмигаль наголосив, що про ймовірні зміни українців попередять за 7 днів до їхнього запровадження.

Карантинні обмеження в Україні інфографіка 24 канал
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу