Не варто нарікати на любов своїх чад до технологій, а потрібно вміти використати цей інтерес із користю. Наприклад, для навчання. А допоможуть у цьому розвивальні додатки для смартфонів і планшетів.

Почати можна із алфавіту. "Балакаюча АБЕТКА" – це інтерактивна азбука, яка зробить процес вивчення літер захопливим та веселим. Її герої – пластилінові звірі, які перетворюються на букви. Кожна тварина має власний режим спілкування, тож дитина може не лише послухати, як звучать літери, але й потренуватися у вимові.

Читайте також: Як швидко заспокоїтись на роботі: ТОП додатків для релаксації

Окрім цього тут є шість міні-ігор, а весела пісенька змусить ще довго наспівувати вивчені букви.



Мобільна гра "Намбі" швидко навчить малюків рахувати, сортувати предмети за кольором та формою, а на складніших рівнях – засвоїти додавання та віднімання. Батьки тим часом можуть стежити за статистикою навчання дитини.



Як у сучасному світі без англійської. Кажуть, чим швидше почати знайомство з іноземною мовою, тим легше її засвоїти. Додаток ABC Animal Puzzle створений спеціалістами Oxford School. У його основі – ігри з пазлами, які орієнтовані на розвиток зорової пам'яті. Особливий акцент розробники зробили на правильності вимови – усіх персонажів озвучили професійні американські диктори.



Ще одна корисна програма для опанування англійської – Endless Alphabet – це справжній анімаційний шедевр. У простій ігровій формі дитина навчиться не лише вимовляти слова, а й правильно їх писати. Розважатимуть юних учнів веселі монстри, які то заважатимуть виконувати завдання, то навпаки – підказуватимуть.

Читайте також: ТОП популярних додатків для смартфонів, які розширюють можливості спілкування



А от мобільна гра Toca Band познайомить малюка зі світом музики. Тут можна пограти на різних інструментах, створити власну групу і придумати оригінальну мелодію. Експериментуйте разом зі звуками та ритмами скільки душі заманеться.



Перейдемо до додатків про рідний край: "Хто в горах" – цікава інтерактивна мандрівка Карпатами від львівських розробників Nravo Kids. Україномовна гра підійде малечі віком від одного до трьох років. У веселій формі вона вчить дітей лічити та розпізнавати тварин, логічно і швидко відповідати на питання. І що важливо для батьків – тут є функція обмеження часу. Коли ліміт вичерпується – звірята вкладаються спати і дитина не сумує, що гра закінчилася.



"Всяка музяка" – українська музична гра-караоке. Відомі народні пісні для дітей виконав Андрій Кузьменко. Кожна композиція – це окремий світ з харизматичними героями, безліччю цікавих анімацій та прихованими елементами, які потрібно знайти. Інтуїтивний інтерфейс зрозумілий навіть трирічній дитині. Окрім співу, додаток тренує пам'ять, уважність, допомагає опанувати елементи лічби та вчить логічно мислити.



Отже, смартфони та планшети не обов'язково завдають шкоди дітям. Якщо уміло їх використовувати, малеча стане лиш розумнішою та кмітливішою. А з високошвидкісним 3G від Київстар, завантажувати пізнавальні додатки можна абсолютно безперешкодно. Обирайте програму на свій смак та радійте досягненням вашого чада.