Про це свідчать дані рейтингу видання "Новое Время" спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

Що цікаво, з топ-20 багатіїв лише у чотирьох статки зменшились, натомість решта "грошових мішків" наростили капітал, причому дехто з них – досить суттєво.

Зокрема, депутат Костянтин Жеваго, кінцевий бенефіціар компанії Ferrexpo, збільшив свої статки на 209% – до 1,4 мільярда доларів, майже наздогнавши зятя екс-президента Леоніда Кучми Віктора Пінчука (1,4 мільярда доларів, + 13% цього року). Вражаючі темпи росту прибутків і у іншого нардепа, Вадима Новинського – плюс 113% і 1,2 мільярда загалом. Мільярд доларів на рахунку ще двох багатіїв – чинного президента Петра Порошенка та колишнього власника найбільшого українського банку Ігоря Коломойського. Щоправда, якщо статки Порошенка зросли на 7%, то Коломойський разом зі своїм партнером Геннадієм Боголюбовим (№6 у списку) дещо втратили. Також до топ-10 потрапили Дмитро Фірташ (746 мільйонів доларів, +14%), агрокороль Юрій Косюк (693 мільйони, + 10%) та подружжя Олександра та Галини Герегів, власники "Епіцентру" (688 мільйонів, +5%).

У другій десятці також чимало відомих осіб – зокрема, колишніх та чинних нардепів і міністрів. Наприклад, на 14-му місці – екс-міністр екології Микола Злочевський (власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma), на 17-му – глава депутатської групи Віталій Хомутиннік, а на 20-му – екс-голова Національного банку України, колишній віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Найбагатші українці

Читайте також: Як українські депутати допомагають аграрним олігархам обкрадати бюджет