Чинний президент США Дональд Трамп прагне бути переобраним на другий термін. Поточні результати виборів 2020 року поки що не є однозначними. Саме тому, як пише CNN, представники Трампа подають до суду вимоги зупинити підрахунок голосів у штатах Мічиган та Вісконсін.

Важливе Вибори президента США завершилися: як відбувався процес волевиявлення – деталі, фото, відео

Про це говорив менеджер кампанії Трампа Білл Степ'єн. Він назвав і причину позовів: мовляв, це тому, що спостерігачам від республіканців (саме від них балотується Трамп) не надали "повноцінний доступ" до бюлетенів та місць підрахунку голосів. Хоча це гарантує законодавство штатів.

  • Щодо Мічигану Степ'єн сказав, що позов вже подали (у цьому штаті за Байдена за останніми даними проголосували всього на 60 тисяч людей більше, а підраховано вже 97% голосів): вимагають зупинити підрахунок та ще раз переглянути бюлетені, до яких республіканці не мали доступу.
  • Щодо Вісконсину (Байден там майже виграв із невеликою перевагою – 49,4% проти 48,8% за 99% підрахованих бюлетенів), то менеджер кампанії Трампа анонсував аналогічний позов, який найближчим часом подадуть.

Без Мічигану або Вісконсину Трампу може не вистачити необхідних 270 голосів виборників для загальної перемоги.