Таку думку висловив політолог Тарас Семенюк. Про свої спостереження щодо дебатів він говорив в ефірі 24 каналу.

Зверніть увагу Дебати Трампа й Байдена: американці назвали свого переможця – опитування

Трамп чи Байден

На думку політолога, Трамп справив краще враження, ніж Джо Байден. Навіть пізніше у мережі штаб Трампа поширював цікаві опитування про те, хто ж переміг. Відтак, 90% опитуваних були за чинного американського президента.

Трамп був більш переконливим. І цього разу я дебатами задоволений, бо було менше дитячих ігрищ,
– вважає Семенюк.

За його словами, зараз була більш-менш адекватна дискусія та боротьба аргументів. Але поки не пролунало відповіді на питання, якою ж буде світобудова після виборів – чи відіграватимуть США преміальну роль в геополітиці й надалі.

Не оминули й Україну

Натомість на дебатах і згадали про Україну у 2-х контекстах, наголосив політолог:

  1. Трамп згадав про Україну як корумповану державу, зокрема про зв'язки сина Джо Байдена з українською компанією Burisma.
  2. Він же зазначив, що саме адміністрація Обами винна в анексії Криму.

"Ще 2 – 3 роки тому Трамп, відповідаючи на питання про анексію Криму, сказав, якби він був президентом – цього б не сталося. І факт, що за Трампа Україна отримала найбільшу військову допомогу", – нагадав Семенюк.

Експерт також наголосив, що навіть після виборів у США політика Вашингтона щодо України збережеться такою самою. І додав: такі заяви зараз ніяк не вплинуть на імідж України, оскільки американці більше переймаються своєю внутрішньою політикою, ніж зовнішньою.