Найбільш ймовірним кандидатом на помилування є Флінн. Також розглядається амністія Джорджа Пападопулоса й Пола Манафорта. Втім, рішення Трампа ще може змінитись. Про це повідомляє американське видання CNN.

Читайте також Трамп виступив із хвилинною заявою у Білому домі: про що сказав

Редакція нагадала, що раніше Трамп назвав своїх помічників "жертвами політичної афери".

У чому звинуватили колишніх працівників Білого Дому

  • Джордж Пападопулос визнаний винним в тому, що дав завідомо неправдиві свідчення агентам ФБР, які розслідували втручання Росії в американські вибори 2016 року. Колишній помічник американського президента намагався приховати та применшити свої контакти з російськими представниками, один з яких пропонував надати Трампу інформацію для компромату на Гілларі Клінтон.
  • Пол Манафорт працював консультантом президентських кампаній Республіканської партії, а з червня по серпень 2016 року очолював виборчий штаб Дональда Трампа. Його засудили в 2018 року за податкове та банківське шахрайство. У січні 2019 він ще й втратив ліцензію на юридичну практику. Манафорт також лобіював інтереси експрезидента України Віктора Януковича.
  • Майкл Флінн – колишній радник з національної безпеки президента Дональда Трампа. Займав цю посаду у 2017 році. Пішов у відставку з посади радника президента через протизаконні контакти з послом Росії Сергієм Кисляком.