Трамп санкціонував розсекречення документів щодо найбільших скандалів

Справу про вплив росіян на вибори президент США Трамп назвав найбільшим злочином в Історії. Про це глава Білого Дому написав у твіттері.

Читайте також У зламі комп'ютерів демократів винна Росія, – розслідування комітету Сенату США

Я повністю санкціонував повне розсекречення всіх документів, що стосуються найбільшого політичного злочину в американській історії – російського обману. Це стосується і скандалу з електронною поштою Гілларі Клінтон,
– написав Трамп.

Що відомо про втручання Росії у вибори президента США

У 2019 році спецпрокурор Роберт Мюллер завершив розслідування щодо можливого втручання Росії в американські вибори 2016 року. Мюллер виявив, що Москва справді намагалась впливати на вибори. Ба більше, представники Трампа зустрічались з росіянами.

Генпрокурор після отримання інформації заявив, що ознак співпраці Росії та самого Трампа не виявили. Жодних звинувачень Трампу не висунули.

Коротко про скандал з листуванням Клінтон

Під час передвиборчої кампанії 2016 року Клінтон розкритикували за те, що вона використовувала приватну електронну пошту під час роботи Держсекретарем у 2009 – 2013 роках. ФБР розпочало розслідування.Проте, в його результаті, жодних звинувачень Клінтон теж не висунули.

Згодом справу знову відновили – за короткий період до самого голосування. У ЗМІ висували версію, що саме цей скандал завадив Клінтон здобути перемогу над Трампом.