Республіканці обрали Трампа кандидатом в президенти США

З'їзд американської Республіканської партії транслювало видання The Washington Post. Захід відбувся здебільшого у віртуальному форматі. А саме голосування було формальним, оскільки Трамп переміг всі республіканські праймеріз за відсутності конкуренції.

Радимо ознайомитися Вибори у США 2020: Трамп проти Байдена – оновлені рейтинги та останні новини

У підсумку Трамп отримав необхідні для висування 1276 голосів делегатів республіканського з'їзду. Щоправда, частина делегатів усе ж не підтримала кандидатуру чинного президента. Журналісти це пояснюють тим, що вони – не задоволені його політикою.

Крім того, Республіканська партія обрала кандидата у віцепрезиденти США. У разі перемоги Трампа на виборах, ним стане Майк Пенс, який сьогодні перебуває на тій же посаді.

Пенс, зі свого боку, зауважив що вибір на майбутніх президентських виборах в країні є, як ніколи, високим, а ставки – як ніколи очевидними.

Додамо, що передвиборчі обіцянки республіканців полягають, зокрема, у регулюванні права на зброю, зниженні податків. Сам Трамп цього разу пообіцяв "створити 10 мільйонів нових робочих місць за 10 місяців".

До речі Джо Байден офіційно став кандидатом у президенти США від демократів

  • Голосування заплановано на 3 листопада 2020 року.
  • Це будуть 59 президентські вибори у Сполучених Штатах.
  • Через спалах коронавірусу кандидати відмовились від класичної кампанії: скасовано мітинги та зустрічі з виборцями.
  • Проголосувати на виборах, імовірно, можна буде й поштою. Але таку ініціативу критикує сам Трамп, аргументуючи це загрозою фальсифікацій.
  • Проте вже точно відомо, що проголосувати на цих виборах можна буде українською.
  • Основним конкурентом Трампа є демократ та ексвіцепрезидент США часів Барака Обами – Джо Байден. Власне останнього вже підтримав Обама.