"Ганьба Трампу": докладніше про заяву Байдена

Політик наголосив, що відмова президента Трампа визнавати свою поразку на виборах – це ганьба. На його думку, зрештою все ж має відбутися перехід влади, повідомляє CNN.

До теми Нас вже нічого не зупинить, – Байден про процес передачі влади в США

Я думаю, що в кінці-кінців все це вирішиться до 20 січня (день вступу нового президента на посаду – 24 канал). Я сподіваюся і очікую, що американський народ дійсно знає та розуміє, що стався перехідний період,
– зауважив Байден.

Коментуючи слова республіканців, які не визнають його перемогу, Байден заявив: "Будуть. Будуть".

Судові розгляди з Трампом: що каже Байден

Політик додав, що "не бачить необхідності в судових розглядах".

Думаю, ви маєте доступ до цього судового процесу - він іде повним ходом. Трамп вживає заходи. І поки немає жодних доказів тверджень президента або держсекретаря США Майка Помпео про те, що на виборах були порушення,
– підкреслив Байден.

Він зауважив, що продовжить працювати за планом незалежно від заяв Трампа в його бік. За його словами, наразі Трамп – єдиний президент країни, але пробуде на цій посаді до 20 січня.

Зверніть увагу Білий дім наказав підлеглим не працювати з командою Байдена, – ЗМІ

Вибори президента США 2020: що варто знати

  • 3 листопада у США стартували 59 президентські вибори. Загалом на виборах було 11 кандидатів, але основна боротьба триває між двома претендентами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Раніше між Трампом і Байденом уже відбулися два раунди дебатів.
  • Під час виборчої кампанії Байден звинувачував Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському). Трамп, зі свого боку, стверджував, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.
  • Вже після перших результатів голосування Байден заявляв, що його перемога – неминуча. Натомість Трамп стверджував про фальсифікацію на виборах та вимагав зупинити підрахунок голосів.

Байден, Трамп, вибори США 2020, перемога
Попередні результати виборів президента США / Інфографіка 24 каналу