Ця угода може стати справжнім сюрпризом навіть для частини керівництва Республіканської партії США й керівництва Білого Дому стверджує видання Axis, яке посилається на власне джерело, близьке до перемовин.

Цікаво Трамп розповів, як боровся з Росією і що зробив для України: відео

Як стверджує видання, у телефонних дзвінках Трамп і Путін обговорюють цю угоду вже протягом 6 місяців. Нещодавно вони відправили своїх посланців для більш детального обговорення.

Тут мовиться про зустріч радника з питань національної безпеки Роберта О'Браєна і його російського колеги Микола Патрушев, яка відбулася 2 жовтня в Женеві.

Адміністрація Дональда Трампа вважає, що має принципові пропозиції, які заслуговують на підтримку російської сторони. Підписання угоди може завершитися вже за тиждень після переговорів США й Росії.

Про яку угоду мовиться?


США й Росія давно ведуть перемовини щодо угоди про контроль за ядерним озброєнням. Вона має замінити угоду, яка була підписана ще в 1991 році між США й СРСР і є чинною лише до лютого 2021 року.

Стара угода передбачає рівні ліміти на кількість боєзарядів і засобів їхньої доставки, а також ліміти на вагу балістичних ракет. За час чинності угоди США декілька разів звинувачували Росію в її порушенні.

Втім за майже 30 років з моменту підписання старої угоди світ сильно змінився. Зокрема глобальним гравцем став Китай, тож нині в США розраховують залучити до угоди і його.