Колишній радник Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн ще у 2017 році визнав себе винним у таємних контактах із російським послом Сергієм Кисляком, нагадує 24 канал.

Тут детальніше "Рашагейт" у США: хто сяде, а хто піде з посади

Скандал став наслідком розслідування спеціального прокурора Мюллера та отримав назву у ЗМІ Рашагейт (за аналогією зі знаменитим скандалом Вотергейт у США на початку 70-х, після якого президент Ніксон пішов у відставку).

І от перед закінченням своєї президентської каденції Трамп (який програв вибори Байдену) оголосив про помилування Флінна. Про це глава Білого дому написав у середу, 25 листопада, у твіттері.

Для мене велика честь повідомити, що генерал Майкл Флінн отримав повне помилування. Вітаю його та його чудову сім'ю! І знаю, що у вас тепер буде дійсно фантастичний День Подяки,
– повідомив Трамп.

Зауважимо, Майкл Флінн був радником Трампа з національної безпеки (щоправда, аж 24 дні) та працював у розвідувальному управлінні Пентагону. І при цьому не приховував зв'язків з Росією, ба більше – неодноразово давав коментарі російському пропагандистському каналу RT.