Про це заявив заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем в інтерв'ю для CNN.

За його словами, після переговорів з президентом і главою Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозефом Данфорду стало зрозуміліше, куди США рухаються в питанні Сирії.

Сенатор додав, що США уповільнюють процес виведення військ "в розумній мірі". Він зазначив, що мета Сполучених Штатів залишається колишньою - залишити Сирію, переконавшись, що "Ісламська держава" (ІДІЛ) туди вже не повернеться. Однак в цьому процесі буде зроблена пауза, щоб оцінити наслідки відходу американських військовослужбовців.

У Білому домі поки не підтвердили інформацію про уповільнення процесу виведення американських військ з Сирії.

Грем зазначив, що вплив на Трампа зробила поїздка до Іраку, в ході якої він зустрічався з американськими військовослужбовцями. Командири підрозділів повідомили йому, що "Ісламська держава" не переможене до кінця, і це, за словами сенатора, стало для американського президента "одкровенням".

Республіканець Грем неодноразово висловлювався проти виведення військ США з Сирії. На його думку, це може призвести до катастрофічних наслідків для союзних американцям угруповань. Незадовго до зустрічі з Трампом він повідомив CNN, що має намір переконати американського президента.