Трамп заявив, що "не був задоволений" попередньою угодою, яку представили учасники переговорів в Конгресі, адже вона не задовольняє первинні вимоги, йдеться на сайті CNN.

Читайте також: Нові санкції проти Росії: сенатори США представили відповідний законопроект

Президент США додав, що домовленість про відновлення фінансування федерального уряду поки що не підписана. Та все ж, ЗМІ припускають, що Трамп підпише угоду, оскільки не хоче чергового "шатдауну".

Я не хочу нового "шатдауну", це було б жахливою річчю. Тим паче немає причин для цього,
– сказав Трамп.

У Конгресу є крайній термін для підписання угоди – вона має бути ухвалена і підписана президентом США до п'ятниці, 15 лютого.

Угода передбачає виділення урядом 1,375 мільярда доларів фінансування на стіну на кордоні з Мексикою. Зазначимо, що спочатку Трамп вимагав 5,7 мільярда доларів.

Шатдаун – що це таке?Шатдаун – це тимчасове припинення роботи частини держустанов у США. У випадку "шатдауну" перестають працювати приблизно чверть федеральних установ, а також департаменти внутрішньої безпеки, транспорту, сільського господарства та юстиції, національні парки.

У США шатдаун траплявся 17 разів. За каденції Трампа часткове припинення роботи уряду США відбулося тричі. Вперше – у січні 2018 року, коли Конгрес США не зумів ухвалити бюджет до закінчення терміну дії тимчасового закону про фінансування уряду. А вже у лютому 2018 стався другий шатдаун – з тих же причин: Конгрес не прийняв бюджет. В історії уряду США це найдовше призупинення роботи уряду.