Про це американський лідер заявив у інтерв'ю виданню The New York Times.

Читайте також: Скільки Вашингтону коштував "шатдаун": експерти приголомшили цифрою

Трамп наголосив, що попри все, він продовжить будівництво стіни.

Я завжди ладнав зі спікером Пелосі, однак, сумніваюсь, що надалі мені це вдасться. Якщо вона виступає проти будівництва стіни, то всі переговори стають марною тратою часу, грошей та енергії, тому що стіна вкрай необхідна,
– зауважив глава Білого дому з інтерв'ю.

Трамп не став відповідати на питання, чи оголосить він надзвичайний стан на кордоні з Мексикою, щоб отримати фінансування на будівництво стіни.

"Чи буду я оголошувати надзвичайний стан? Ви побачите", – сказав він.

Раніше американський лідер наголосив у своєму Twitter, що підписання тимчасового бюджету не є поступкою демократам, а свідчить лише про його шанобливе ставлення до держслужбовців, які на час бюджетної кризи були відправлені в неоплачувану відпустку або працювали без оплати. Трамп також повідомив, що може ввести 15 лютого режим надзвичайного стану на кордоні з Мексикою для виділення грошей на будівництво стіни без схвалення Конгресу.

Введення надзвичайного стану дозволило б Трампу отримати необхідні на будівництво стіни гроші в обхід конгресу. Американський президент раніше не виключав можливості ввести в країні спецрежим, проте досі так і не зробив цього.