Про це повідомила прес-служба Transparency International Україна.

Згідно з повідомленням, організація звернулась із позовом для скасування незаконних рішень щодо засекречення судового вироку, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів коштів "злочинної організації Януковича".

Читайте також: У Януковича готують судовий позов проти Луценка

У заяві організації зазначається, що минуло майже півроку, відколи ГПУ заарештувала 1,5 мільярда доларів коштів колишнього режиму. Проте рішення суду, за яким ці кошти були арештовані, досі не оприлюднено.

Transparency International Україна вважає це тривожним сигналом, адже по-перше, суспільство досі не знає, у кого, за які злочини та скільки точно коштів було конфісковано, по-друге, якщо рішення містить технічні недосконалості, то воно зможе бути оскарженим,
– заявили в Transparency International.

"Для того, аби все таки домогтися від органів влади раціональних пояснень стосовно причин очевидних порушень вимог законодавства, Transparency International Україна вимушена була звернутись до Окружного адміністративного суду Києва. ТІ Україна вимагає скасувати незаконні рішення щодо секретності та зобов’язати державні органі нарешті продемонструвати суспільству відповідний вирок суду", – заявили в організації.

Нагадаємо, у квітні 2016 року стало відомо про конфіскацію у бюджет України 1,5 мільярда доларів команди Януковича. А 20 вересня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що вже невдовзі ГПУ оголосить про спецконфіскацію 200 мільйонів доларів з "грошей Януковича".