Так, потрібно вдосконалити програми економічної допомоги підприємцям, працівникам, які втратили роботу та самотнім людям. Про це Зеленський заявив на селекторній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

До речі Перекриті дороги та пікети: українці протестують проти карантину вихідного дня – фото, відео

Вважаю, що Україна зробила правильний крок... ВООЗ повідомила, що вихідними фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Водночас треба відновити та вдосконалити всі програми економічної допомоги,
– наголосив президент.

На нараді зауважили, що активність людей у великих містах в суботу знизилася на 18,5%, а в неділю – на 27%.

Які програми допомоги розробляють в уряді

  • За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.
  • Зокрема, відновлять підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсують частину зарплати працівника.
  • Також діятимуть "кредитні канікули" для бізнесу.
  • Крім цього, мають намір удосконалити програми зі страхування медиків. Наразі медик, який бореться з COVID-19, прирівняний до військовослужбовця. Тому, крім виплат у разі непрацездатності чи смерті, у різних регіонах відпрацьовують програми допомоги через хворобу.

Карантин вихідного дня: що відомо

  • Карантин вихідного дня в Україні запровадили з 14 листопада. Він має діяти протягом 3 тижнів. Обмеження передбачають, що у вихідні працюватимуть тільки магазини, аптеки, банки, АЗС, пошта, а також заклади, що готують їжу на винос.
  • Підприємці влаштували протести проти карантину вихідного дня. Вони припускають, що такі обмеження можуть знищити їхній бізнес.
  • Зауважимо, у парламенті вже зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Обмеження карантину карантин вихідного дня
Обмеження карантину / Інфографіка 24 каналу