Про це повідомив в. о. голови правління Сергій Новак.

"Три шахти приступили до роботи. З цих шахт піднялися всі працівники. Залишилися 24 людини на шахті "Жовтнева". Нам не зрозуміло, чому вони все ще там. Вони не висувають жодних вимог у письмовому вигляді. Вони просто кажуть: ми хочемо гідної заробітної плати. Все. Яка це гідна – нам не зрозуміло. Ми підняли з першого вересня на 10% і на 35%, з першого жовтня ми піднімаємо ще на 10%, всім", – сказав Новак.

Він зазначив, що до страйку заробітна плата у шахтарів була понад 600 доларів.

Як повідомляли раніше, 3 вересня гірники залізорудної шахти "Жовтнева" в Кривому Розі після нічної зміни відмовилися підніматися на поверхню. Вони оголосили акцію протесту з вимогою підвищити зарплату, звільнити менеджмент, повернути пільговий стаж за списками 1 і 2, а також припинити порушення при атестації.

Станом на 20 вересня до страйку приєдналися гірники інших шахт Криворізького залізорудного комбінату – "Родіна", "Гвардійська", "Тернівська".

24 вересня керівництво Криворізького залізорудного комбінату заявило, що, оскільки подальше перебування під землею несе потенційну загрозу для здоров'я і життя шахтарів, оголошено про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів в простій.