Депутат з фракції "Голос" Ярослав Юрчишин зазначив, що . Таку думку він озвучив в ефірі 24 каналу.

Також читайте Йдеться про недотримання закону, – експертка про скасування е-декларацій

Системна атака ОПЗЖ

За його словами, рішення суду – це лише частина системної атаки на здобутки реформування України з 2014 по 2020 роки, які здійснює ОПЗЖ в інтересах країни-агресора.

Якщо зірвати реформу, то західний вектор України зупиниться,
– зазначив нардеп.

Він ствердив, що відкритий ринок землі – це неможливість контролювати великі земельні ресурси. Антикорупційна реформа – це виведення чиновників-корупціонерів з тіні на світло, притягнення їх до відповідальності.

Мета нападу

Ярослав Юрчишин наголосив, що однією з головних цілей нападу є антикорупційна реформа. В ОПЗЖ не змогли провести негативні зміни через Верховну Раду та Офіс Президента, тому пішли протоптаним шляхом – через суди. З одного боку, Окружний адмінсуд Києва забороняє Ситнику виконувати повноваження директора НАБУ. З іншого, руйнується одна з вимог безвізу для України – це електронна система декларування.

Політична чутливість

"На жаль, політична чутливість КСУ – це не новина. Згадаймо, як раніше КС дозволив неконституційно балотуватись Леоніду Кучмі на третій термін. Чи як суд став на сторону Януковича, коли він фактично перебрав на себе повноваження, яких він не мав".