Ця подія відбувалася відкрито, її спостерігав весь світ, брала участь велика кількість високодостойних людей, тому говорити про якусь кримінальну складову категорично неможливо. Про це у прямому ефірі на 24 каналі заявив старший науковий співробітник інституту держави і права Микола Сірий.

Важливо Правоохоронці розповіли про справу проти Порошенка через Томос

Він пояснив, що цю подію обговорюють не тільки, тому що хтось написав заяву до правоохоронних органів. Насправді в країні маємо серйозну проблему вже не перший рік – порушення кримінальних справ автоматично за будь-якою заявою. Це ненормальна ситуація, коли країна живе в режимі, де будь-яка особа будь-яку заяву може написати і держава повинна розпочинати кримінальне розслідування.

Хочу сказати, що у світовій практиці немає такого обов’язку. В сучасних та демократичних державах не будуть розслідувати будь-які заяви, які направлені до правоохоронних органів,
– повідомив Микола Сірий.

Цікаво Церква пережила період "філаретівщини", – у ПЦУ відреагували на справу Порошенка щодо Томосу

"Обов’язково правоохоронний орган має провести перевірку цієї заяви, з’ясувати, чи є взагалі розмова про якісь кримінальні обставини. Якщо замало думки правоохоронного органу, має бути перевірка судом", – додав Сірий.

Він зазначив, що це ненормальна ситуація, коли 7 місяців десь лежить безглузда кримінальна справа.